Doorgaan naar artikel

Betrouwbaar Brussel en Den Haag

De verleiding was wel groot om een column te schrijven over het natte voorjaar. Maar daar is al meer dan genoeg over gezegd en ik heb al genoeg foto’s van verzopen percelen gezien. Laat ik dat nou maar eens overslaan. Dan toch liever wat schrijven over de stembusgang van de Europese verkiezingen. Dat lijkt een ver-van-mijn-bedshow, maar niets is minder waar.

Zo lees ik bijvoorbeeld in de krant dat de pulsvissers toch het gelijk aan hun kant hebben en dat het wel degelijk beter is voor het milieu om zo te vissen. Dat we vanwege een Europees verbod op deze vangmethode nu ongeveer vijftig boten naar de sloop hebben gebracht, zou dus misschien weleens onterecht kunnen zijn. Nu zijn wij geen vissers, maar heel stilletjes maak ik mij wel zorgen hoe betrouwbaar onze overheden wel zijn. Zeker in Brussel, waar ze nog veel verder van ons af staan, lijken beslissingen te worden genomen op gevoel, of ingegeven door nationale belangen van grotere landen, in plaats van op basis van gedegen onderzoek.

Denk in het stemhokje goed na wat u stemt

Tuinbouw in Brussel

Er staan ook voor ons als tuinbouw veel zaken op scherp in Brussel. Denk maar even aan alle milieudoelstellingen die gehaald moeten gaan worden. En daar is onze gewasbescherming er eentje van. En als alles doorgaat en er zit in Nederland zo meteen ook een nieuwe regering, hebben we al kunnen horen dat deze ook naar Brussel moet voor een aantal zaken. Maar laten zij eerst maar eens laten zien wat ze waard zijn voor onze eigen kersenteelt en andere teelten en hoeveel meer betrouwbaar ze onze eigen Nederlandse overheid weer kunnen maken.

Ik ga geen stemadvies geven. Daar zijn de ondernemers zelf goed toe in staat. Maar denk in het stemhokje goed na wat u stemt. Blijf in elk geval zeker niet thuis, daar staat dit keer te veel voor op het spel. Dan hoop ik op ons gezonde verstand en dat dat de boventoon mag voeren.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Anton van Garderen

zachtfruitteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin