Doorgaan naar artikel

‘Beslissen over diffuse coating’

De hogedraadteelt bij gebr. Reijm in Berkel en Rodenrijs staat er goed bij.

Het in week 11 opvoeren van de stengeldichtheid, naar 3 stengels per vierkante meter, heeft geresulteerd in een wat hoger gemiddeld vruchtgewicht dat nu rond de 410 tot 420 gram ligt. “Je snijdt daardoor niet te veel kleine komkommers. Terwijl het aantal vruchten, met 7 komkommers per vierkante meter, ook nog niet eens tegenvalt.”

Dubbel schermdoek

Er wordt een temperatuur van 20 tot 20,5 graden Celsius aangehouden, met een voornacht van 18 tot 19 graden. Vanwege koude nachten zijn beide schermen van het dubbele doek nog gebruikt tijdens de afgelopen periode.

De overgang naar wat warmer en zonniger weer heeft zijn effect op de watergift: “30 procent drain ga je nu wel weer halen.”

Spint onder controle

Spint is nog steeds aanwezig, maar niet zo veel dat het uit de hand loopt. Trips is nog niet waargenomen. Wittevlieg wel iets. “In week 17 hebben we nog swirskii uitgelopen.” Ongeveer zes weken geleden is hij gestopt met het bijvoeren van deze bestrijders.

Aan ziektes is Mycosphaerella vrijwel nihil. “Vorig jaar was dat erger rond deze tijd.” Overmatige wortelgroei is steeds een aandachtspuntje, maar blijft binnen de perken.

Diffuse coating

Reijm staat op het punt om definitief te beslissen of hij een diffuse coating op het dek aan zal laten brengen. “Vorig jaar heb ik dat nog niet gedaan. Maar het is toch wel prettig als je de kastemperatuur in de zomer een paar graden naar beneden kunt halen. Het is ook een voordeel dat je het licht beter verspreid binnen krijgt. En het is mooi dat je er in twee teelten plezier van hebt.”

 

door Peter Visser

 

Lees alle teeltgeluiden van Piet Reijm

 

Lees alle teeltgeluiden uit de kas

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Piet Reijm

komkommerteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin