Doorgaan naar artikel

Bertels voorzitter BelOrta; Nouws bestuurslid

Dirk Bertels. - Foto: BelOrta

Dirk Bertels. - Foto: BelOrta

Dirk Bertels is voorzitter van BelOrta. Komkommerteler Peter Nouws is Nederlands vertegenwoordiger in dat bestuur.

Bertels volgt Leo Baestaens op. Dat is de uitkomst van de stemming van de nieuwe Raad van Bestuur van BelOrta. Vorige week werd al bekend dat de Nederlandse bestuurder Leen de Kok niet meer verkiesbaar was voor het bestuur van BelOrta. Komkommerteler Peter Nouws uit Wouwse Plantage is wel lid van dat algemene bestuur.

Veel bestuurlijke ervaring

De voorzitter en ondervoorzitters hebben allemaal veel bestuurlijke ervaring in de oude veilingen van voor de fusiereeks. Zo is Bertels sinds 2001 bestuurslid bij Mechelse Veilingen. De ondervoorzitters zijn allen voorzitter van productadviesgroepen voor hun teelt (paprika, witlof en hardfruit). Ondervoorzitter Didier Algoet is voorzitter van de productadviesgroep paprika. Francis Putterman is voorzitter van de productadviesgroep witlof en Danny Raskin vervult die rol voor hardfruit. Hij is al bestuurslid van Borgloon sinds 1983.

Eenheid in de veiling

Bertels was al ondervoorzitter en dus betrokken bij een nieuw intern communicatieplan voor BelOrta. Aftredend voorzitter Baestaens riep in zijn laatste voorwoord in het ledenmagazine nog op tot eenheid in de veiling en open te staan voor elkaar.

Beheer
WP Admin