Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Benieuwd wat we in asperge nog van hagel merken’

“We mikken op de eerste aspergeoogst net na carnaval”, legt Frank Swinkels in Ysselsteyn uit. “Daarom zetten we in de kas op 13 februari de verwarming aan. We zijn nu bezig met het over de bedden terugleggen van de zwarte folie.”
Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

“We mikken op de eerste aspergeoogst net na carnaval”, legt Frank Swinkels in Ysselsteyn uit. “Daarom zetten we in de kas op 13 februari de verwarming aan. We zijn nu bezig met het over de bedden terugleggen van de zwarte folie.”

Nadat in november/december het loof was verwijderd, werden ook de beregeningsslangen van de bedden gehaald om de grond te kunnen frezen. Inmiddels is dat gebeurd en zijn die slangen teruggelegd en aangesloten. “En dan geven we water, want daar is die grond na een paar droge maanden wel aan toe. Daarna trekken we de folie over de bedden.” Het water is ook nodig om weer een goede warmtegeleiding in de grond te krijgen.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers