Belichte komkommers na toezeggingen afnemers

09-11-2021 | Laatste update op 13-05 | |
Belichte komkommers bij The Greenery. - Foto: The Greenery
Belichte komkommers bij The Greenery. - Foto: The Greenery

The Greenery heeft de eerste belichte komkommers op de markt gebracht na afspraken over de hogere energiekosten.

Qcumber Optimize Nature VOF in Pijnacker is gestart met levering van belichte komkommers. Samen met Qcumber is The Greenery erin geslaagd een verantwoorde afzet te realiseren voor het product. Daarvoor zijn vooraf gesprekken gevoerd met de afnemers over vergoeding van de extra energiekosten. Over die extra vergoeding doet verkoper Nick Rietveld van The Greenery Growers geen uitspraken.

Het is ook lastig een algemene kostenstijging te verbinden aan komkommers uit de belichting. “Ook daar willen we niet teveel over uitweiden. Maar als telers hun gas grotendeels hebben vastliggen, is er niet per se heel veel aan de hand.”

Vaste samenwerking

Ook dit jaar kan Qcumber in week 44 al oogsten, waardoor de aansluiting wordt gemaakt met de onbelichte teelt. Telers Kees Hendriks en Stefan Wubben zijn er al jaren vroeg bij met de eerste belichte komkommers. “In goede samenwerking met The Greenery betreden we de markt, waarbij we focussen op het afzetten van Hollandse komkommers in de winter”, aldus Hendriks.

In winterteelt zit dus nog wel degelijk perspectief, zegt Rietveld. “Ons grootste voordeel ten opzichte van importkomkommers is betrouwbaarheid en een constante levering met een goede kwaliteit. Door de korte lijnen met de komkommertelers Kees Hendriks en Stefan Wubben kunnen we ondertussen terugkijken op twee succesvolle winterseizoenen. Dagvers product, geseald of ongeseald direct richting de eindklant daar zetten we ons voor in en dat willen we de komende jaren in samenwerking met Qcumber graag continueren.”

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer