Belgen weten Conference in China te slijten

18-01-2016 | Laatste update op 08-06 | |
Belgen weten Conference in China te slijten
Belgen weten Conference in China te slijten

Van de export van Veiling Haspengouw van peren gaat tien procent naar China. Vijf jaar geleden gingen de eerste Conférence-peren vanuit Haspengouw naar China.

De Chinese markt verdubbelt tot verdrievoudigt nog ieder jaar voor Veiling Haspengouw. Daardoor wordt een deel van het verlies aan export door de Russische boycot gecompenseerd. “We leveren nu aan een 15-tal grote supermarktketens in China, en zijn aanwezig in 30 steden, verspreid over het hele land”, vertelt Marc Evrard van de Belgische Fruitveiling aan persagentschap Belga.

Niet alleen China

Waar de Belgische perenexport door de boycot van Rusland 30 tot 40 procent van het volume is kwijtgeraakt, maakt China alleen hier zowat 10 procent van goed. “We hebben daarnaast ook ingezet op andere landen, zoals onze buurlanden”, aldus Evrard. “In Duitsland zijn onze peren herontdekt. De buurlanden van Rusland, zoals Wit-Rusland en Oekraïne, hebben eveneens hun aantal bestellingen verhoogd. Het is niet onmogelijk dat zij een deel van de peren aan Rusland doorverkopen, maar ook hun binnenlandse markt is door de betere ontwikkelingen van hun supermarkten gegroeid.”

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur


Beheer