Belgen kopen veel meer peren

12-08-2014 | |
Belgen kopen veel meer peren

Belgen kopen veel meer peren dan normaal en reageren daarmee op de oproep om fruit uit eigen land te eten na de Russische invoerboycot van president Poetin.

Dat meldt de Limburgse Fruitveiling in Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. ”Vraag naar peren nooit zo groot,” kopt de Antwerpse krant daarbij.

Volgens de veiling is de verkoop in de winkels meer dan verdubbeld. Veel grootwinkelbedrijven hebben hun bestellingen dan ook drastisch verhoogd. ”We hebben zestien plateaus besteld en hebben de voorraad al moeten aanvullen,” vertelt de bedrijfsleider van een Carrefour Market in Sint-Truiden tegenover de Gazet van Antwerpen. Het gaat daarbij op dit moment specifiek om de Corina, een vroege perensoort die exclusief op de Limburgse Fruitveiling verhandeld wordt. ”De twitteraars die vorige week ‘peerfies’ (selfies terwijl je een peer eet) postten ter ondersteuning van de fruittelers, hebben hun doel bereikt”, zegt commercieel directeur van de Limburgse Fruitveiling Petra Wautraets dan ook.

Peijs
Ruud Peijs correspondent in Groot-Brittannië, Ierland en Frankrijk


Beheer