Doorgaan naar artikel

Bejo opent nieuwe vestiging

Vanaf 1 januari 2012 is Bejo’s nieuwe veredelingsvestiging in het Limburgse Kessel operationeel.

De verdelingsactiviteiten van asperges en prei verhuizen van de huidige locatie in Beesel naar dit gloednieuwe onderkomen.

Met deze nieuwe faciliteiten onderstreept Bejo haar ambities in de veredeling van asperges en prei. “Deze prachtige nieuwe locatie biedt ons de faciliteiten om onder optimale omstandigheden verder te werken aan de rassen van de toekomst”, aldus de trotse veredelaars Jos Verhaegh en Hans Bongers. 

De nieuwbouw in Kessel en de groei van Bejo biedt de regio Peel en Maas ook werkgelegenheid. Locatiemanager Wil Strous: “In dezelfde regio heeft Bejo ook diverse glastuinbouwbedrijven in gebruik voor zaadteelt. In totaal werken wij nu in de regio met ongeveer twintig medewerkers”. Hij verwacht dat er nog meer arbeidplaatsen bijkomen. “Door de nieuwbouw en de constante groei van ons bedrijf hebben we in de toekomst meer mensen nodig. Veelal bij de veredeling, research en productie. Bij onze vestiging in Kessel gaan wij niet alleen veredelingswerkzaamheden doen, maar bijvoorbeeld ook de plantopkweek voor onze zaadteelt en daarbij ook het verwerken van het geoogste zaad”.

Bron en foto: Bejo

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin