Doorgaan naar artikel

BBB-winst helpt teler in waterschap, hindert andere

De grote winst van BBB helpt groenteteler Jolanda Nooijen aan een zetel in het waterschapsbestuur, teler Peter Verschuren voor Ons Water is nog in onzekerheid.

BBB deed mee in alle waterschappen en weet in plattelandsregio’s veel zetels te pakken. Bij Waterschap Aa en Maas in Noord-Brabant was groenteteler Jolanda Nooijen lijsttrekker. De partij BBB heeft bij de voorlopige uitslag voor Aa en Maas maar liefs zeven zetels gekregen in het bestuur. Nooijen koos voor de waterschapsverkiezingen, nadat ze eigenlijk door BBB was gevraagd voor de Brabantse provinciale BBB-lijst.

De vollegrondsgroenteteler van het bedrijf Compliment heeft daarmee glansrijk haar intrede gedaan in Aa en Maas. BBB is daar de tweede partij na WaterNatuurlijk. Die partij wordt ondersteund door D66 en GroenLinks. Voor Nooijen was het een verrassing dat WaterNatuurlijk gelieerd is aan deze groene partijen. Daarom is ze blij dat ze de belangen van tuinbouw kan dienen na het schrappen van geborgde zetels.

Verschuren in onzekerheid door BBB

Peter Verschuren, broccoliteler uit Raamsdonk (Noord-Brabant), stond in voor waterschap Brabantse Delta op de lijst van Ons Water. Dat is een partij met mensen met al veel bestuurservaring in het waterschap. Op plek 8 van de lijst zou hij op voorkeursstemmen gekozen moeten worden. Vrijdagmiddag 17 maart zit hij de uitslagen van de verschillende dorpen op te tellen. Het lijken er veel meer dan 2.000, een heel mooi resultaat. Het hangt op de uitslag van Geertruidenberg, waar hij raadslid is voor een progressieve partij.

BBB is in de voorlopige uitslag van Brabantse Delta de grootste geworden. Verschuren: “Dat is toch een verrassing. De eindsprint van BBB in de provinciale verkiezingen heeft me toch een beetje de das omgedaan.” Verschuren kan de winst van BBB wel waarderen, door de opstelling in het stikstofdebat. Zijn politieke voorkeur is zelf progressiever. Toch hoopt hij vrijdagmiddag 17 maart nog altijd op een voorkeurszetel als de uitslag van Geertruidenberg binnenkomt.

Na het tellen van de stemmen bleek het aantal voorkeurstemmen voor Peter Verschuren niet voldoende voor een plek in het waterschapsbestuur.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin