Doorgaan naar artikel

Bayer werkt bij tomaat samen met Crispr-Cas-specialist

Foto: ANP

Foto: ANP

Zaadbedrijf Bayer wil het Zuid-Koreaanse G+FLAS met nieuwe veredelingstechnieken laten werken aan tomaten met bijzondere eigenschappen.

Dat laat Bayer weten in een persbericht. De samenwerking richt zich allereerst op tomaten. Bayer AG verkoopt tomatenrassen onder de merken De Ruiter en Seminis.

G+FLAS Life Sciences is een Zuid-Koreaans biotechbedrijf dat nieuwe gentechnologie gebruikt die in de Europese Unie mogelijk worden goedgekeurd. Het gaat om CRISPR-cas technologie, een techniek waarmee DNA nauwkeurig soorteigen kan worden aangepast. Die kennis koopt Bayer nu dus mogelijk in bij het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Vitamine D3

Uit deze samenwerking komen gewassen die gezondheidsvoordelen bieden en veerkracht hebben tegen veranderende klimaten. Voorbeelden zijn extra gezonde tomaten met vitamine D3. Vitamine D-tekort is wereldwijd een wijdverbreid probleem, zegt Sunghwa Choe, directeur van G+FLAS.

De overeenkomst werd ondertekend tijdens een zakelijk forum tijdens het staatsbezoek van president Yoon Suk Yeol van de Republiek Korea aan Nederland. Anne Williams, Head of Protected Culture van Bayer’s groentezadenbedrijf, ziet een ontwikkeling. “Het gebruik van precisie van genbewerking om verbeterde voeding te ontsluiten, ondersteunt gezond eten voor gezinnen over de hele wereld, en zet de rijke erfenis van innovatie in plantenveredeling voort die hier zo stevig geworteld is.”

Eerder deze week maakte Bayer Crop Science bekend miljoenen te investeren in de verduurzaming van de groentezadenlocatie in Enkhuizen.

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin