Doorgaan naar artikel

Bayer: Nieuw Tuta absoluta-middel en contract met Spaans biolab

Tomatenblad met Tuta absoluta. - Foto: Gerard Boonekamp premium

Tomatenblad met Tuta absoluta. - Foto: Gerard Boonekamp

Bayer gaat middelen en biostimulanten van het biolab MAAVI Innovation Center in het Spaanse Almería marktrijp maken. Ook komt Bayer met een nieuw middel tegen Tuta absoluta.

Met Kimitec, het bedrijf achter onderzoeksplatform MAAVI, heeft Bayer een akkoord gesloten om ontwikkeling en commercialisering van biologische oplossingen te versnellen. MAAVI ontwikkelt al 15 jaar natuurlijke middelen. Het MAAVI-centrum in Almería kwam er met Europese subsidiebijdrage en heeft banden met onder meer Wageningen University & Research, Rijk Zwaan en Heineken.

Doel van de samenwerking van Bayer met MAAVI is te komen tot ‘geïntegreerde oplossingen die kunnen worden geschaald en doorontwikkeld via de wereldwijde infrastructuur van Bayer’. Dit omvat veldtesten, productondersteuning en commercialisering. Op het centrum werken zo’n 40 onderzoekers.

Nieuw middel tegen Tuta absoluta

Daarnaast krijgt Bayer de beschikking over een nieuw feromoonmiddel tegen Tuta absoluta. Bayer gaat daarvoor samenwerken met het Franse ontwikkelaar M2i. Bij de CTGB-vergadering van eind oktober kreeg het middel Enrapta Tuta Press van M2i een toelating in Nederland.

Het middel Enrapta Tuta Press werkt op basis van een feromoon dat langzaam vrijkomt en een persluchtapparaat. De toelating geldt voor de bedekte teelt van vruchtgroenten uit de nachtschadefamilie behalve tomatilo.

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin