Doorgaan naar artikel

Bayer investeert in vertical farming

Bayer stapt samen met de Aziatische investeerder Temasek in vertical farming.

Gewasbeschermingsproducent en zaadveredelingsbedrijf Bayer en Temasek, de wereldwijde investeringsmaatschappij met het hoofdkantoor in Singapore, hebben een gezamenlijke investering en oprichting aangekondigd van een nieuw bedrijf: Unfold. De nieuwe onderneming zal zich richten op innovatie in groenterassen met als doel de vertical farming (VF) naar een hoger niveau van kwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid te tillen. Met de investering is $ 30 miljoen gemoeid.

Ongeëvenaarde activa

Terwijl de meeste start-ups in de verticale landbouwmarkt zich richten op de ontwikkeling van efficiëntere infrastructuur, is Unfold het enige bedrijf met ongeëvenaarde activa om het genetisch potentieel van verticale landbouw te ontsluiten, zo laat Bayer in een persbericht weten. Door gebruik te maken van de zaadgenetica (kiemplasma) van groentegewassen, zal de start-up zich richten op het ontwikkelen van nieuwe zaadvariëteiten in combinatie met agronomisch advies op maat voor het unieke binnenmilieu van vertical farms. Unfold heeft een overeenkomst voor bepaalde rechten op kiemplasma uit de groenteportfolio van Bayer.

Groeiende stedelijke bevolking

“Innovatie die duurzame oplossingen biedt voor de landbouw is een van de 10 gebieden van betrokkenheid en investeringen waarop Leaps by Bayer zich richt”, zegt Jürgen Eckhardt, hoofd van Bayer’s investeringsbedrijf Leaps. Dit bedrijf is opgezet om fundamentele doorbraken te bewerkstelligen op het gebied van gezondheid en landbouw door middel van nieuwe technologieën. “Geconfronteerd met een groeiende stedelijke bevolking is de investering in Unfold een geweldig voorbeeld van een transformatieve, creatieve benadering van het ontwikkelen van landbouwproducten die voldoen aan de behoeften van consumenten, boeren en de planeet. Dit doen we door de toegang tot vers fruit en groenten te vergroten en duurzaam geteelde, hyperlokale productie te ondersteunen en voedselzekerheidsproblemen aan te pakken.”

Visie Bayer

De investering sluit aan bij Bayers visie op ‘Gezondheid voor iedereen, honger naar niemand’, een toewijding aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen die de Verenigde Naties voor 2030 hebben gesteld, met name de doelstellingen om een gezonde levensstijl te verzekeren en een einde te maken aan honger.

Share this

Afbeelding
Harry Stijger

freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin