Doorgaan naar artikel

Bayer biedt toegang tot eigen glyfosaatstudies

Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

Bayer CropScience zal op 7 december de samenvattingen van zijn veiligheidsstudies over glyfosaat publiceren. De samenvattingen komen te staan op het vorig jaar gelanceerde transparantieplatform.

Het platform van Bayer wil een bijdrage leveren aan het transparant maken van veiligheidsstudies over gewasbeschermingsmiddelen. Op 7 december 2018 worden de samenvattingen van de veiligheidsstudies over glyfosaat op het transparantieplatform beschikbaar gesteld. Volgend jaar stelt Bayer ook zijn onderliggende veiligheidsstudieverslagen ter beschikking. Dat zijn studies die zijn ingediend voor de procedure van hernieuwing van de actieve stof en die leidden tot het Europese besluit rond glyfosaat in december 2017.

Meer info over glyfosaat

“De engagement inzake transparantie dat we vorig jaar zijn aangegaan, blijft heel erg belangrijk voor ons,” zegt Liam Condon, lid van het directiecomité van Bayer AG en voorzitter van de Crop Science-divisie. “We erkennen dat mensen over de hele wereld meer informatie willen rond glyfosaat en we bieden graag toegang tot onze veiligheidsstudies over glyfosaat op ons transparantieplatform.”

Vertrouwelijk bedrijfsinformatie

Het initiatief van Bayer is onlangs erkend als ‘Best Public Outreach Program’ op de Agrow Awards 2018 voor beste communicatie over de eigenschappen van agrochemische of agbiotech-producten. Vertrouwelijke bedrijfsinformatie komt niet op de website terecht.

Beheer
WP Admin