Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Bataat moet op tijd uit de grond zijn’

“We zijn bataat aan het leveren voor de versmarkt”, geeft teler Pieter Verschure in Aarle-Rixtel (N.-Br.) op 5 januari aan.
Tunnel met ventilator onder los gestorte bataat. - Foto: Stan Verstegen

Tunnel met ventilator onder los gestorte bataat. – Foto: Stan Verstegen

“We zijn bataat aan het leveren voor de versmarkt”, geeft teler Pieter Verschure in Aarle-Rixtel (N.-Br.) op 5 januari aan.

“In de week voor nieuwjaar hebben we 70 ton geleverd aan iemand die het voor de retail heeft verpakt. Die teelt zelf ook bataat, maar op kleigrond en dan is het toch lastiger om ze bij het borstelen goed schoon te krijgen. We hebben dat zelf ook gemerkt op een perceel met voor ons wat zwaardere grond. Die moesten we ook extra wassen en die zijn naar de industrie gegaan. De versmarkt wil een schoon product en dat is makkelijker te realiseren als ze op zandgrond zijn geteeld. Als de betreffende retailer ons product geschikt vindt, kunnen we in week 3 weer een partij leveren.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers