Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Bataat gaat redelijk goed weg’

Pieter Verschure uit Aarle-Rixtel had voor 1 november al zijn bataat in de bewaring zitten. Sindsdien zijn zo’n 1.500 kisten geleverd en hij heeft nu nog eenzelfde aantal staan. “Deze gaan de komende maanden weg. In juni moet alles zijn afgeleverd”, geeft Verschure op 2 januari aan.
Om verdere stappen te zetten, wil Pieter Verschure een nieuwe loods bouwen voor de bewaring en verwerking van bataat - Foto: Stan Verstegen.

Om verdere stappen te zetten, wil Pieter Verschure een nieuwe loods bouwen voor de bewaring en verwerking van bataat – Foto: Stan Verstegen.

Pieter Verschure uit Aarle-Rixtel had voor 1 november al zijn bataat in de bewaring zitten. Sindsdien zijn zo’n 1.500 kisten geleverd en hij heeft nu nog eenzelfde aantal staan. “Deze gaan de komende maanden weg. In juni moet alles zijn afgeleverd”, geeft Verschure op 2 januari aan.

De Brabander leverde zijn bataat, van de rassen Covington, Beauregard en Bellevue, de afgelopen maanden vooral aan de industrie. Deze verwerkt het product tot puree en friet. “De prijzen hebben we vooraf vastgelegd. Daarover hebben we geen klagen, ondanks dat de bewaarkosten natuurlijk wel gestegen zijn. Wel namen de bedrijven iets minder af dan ik had verwacht. Dat had vooral te maken met het feit dat er behoorlijk wat aanvoer was vanuit Zuid-Europa. Maar al met al klaag ik niet over de afzet tot nu toe; het product gaat redelijk goed weg.”

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers