BASF verwacht groen licht nieuwe combinatieherbicide

30-08-2012 | Laatste update op 19-09 | |
BASF verwacht groen licht nieuwe combinatieherbicide

Gewasbeschermingsmiddelenfabrikant BASF verwacht de komende maanden de toelating van een combinatieherbicide met Basagran en een nieuwe actieve stof met contact- en bodemwerking.

Gewasbeschemingsmiddelenfabrikant BASF verwacht de komende maanden de toelating van een combinatieherbicide met Basagran en een nieuwe actieve stof. Het middel heeft contact- en bodemwerking en is specifiek voor peulvruchten.

Volgens productadviseur Kick van Saarloos van BASF geeft het nieuwe middel ten opzichte van Basagran een duidelijke verbetering van de bestrijding van papegaaienkruid, kleine maaier, knopkruid, zwarte nachtschade, perzikkruid, meldesoorten, straatgras, kleine brandnetel en kamille. Verder bestrijdt het combinatiemiddel minimaal zo goed als Basagran. BASF heeft in Wouwse Plantage een strokenproef in sperziebonen liggen, in dit gewas kunnen met name papagaaienkruid en kleine maaier kunnen veel problemen geven. Hier stond ook veel straatgras. Het nieuw middel ruimt nagenoeg al dit genoemde onkruid verregaand op, zoals is te zien op de foto. Met alleen Basagran is dat niet het geval.

Stallen
Joost Stallen redacteur vollegrondsgroenteteelt
Meer over


Beheer