Doorgaan naar artikel

Bart Jan Constandse voorzitter Superunie

Bart Jan Constandse wordt de nieuwe voorzitter van inkoopvereniging Superunie. Hij is de opvolger van Leo Kivits, die onlangs zijn vertrek aankondigde.

Met Constandse haalt Superunie een geroutineerd bestuurder in huis. De nieuwe voorzitter heeft een rijke carrière achter zich die zich vooral in de agro-industrie afspeelde. Hij werkte onder meer voor Wessanen en Coveco en zat drie jaar in het raad van bestuur van de Britse voedingsmiddelenbedrijf Hillsdown.

Constandse staat in Nederland echter vooral te boek te boek als de architect van vleesconcern Dumeco. Dat bedrijf was het fusieproduct van de twee grootste slachterijen in Nederland: Coveco en Encebe. Die twee werden door Constandse met het veel kleinere Gupa samengesmeed tot Dumeco. Dat gold destijds als een prestatie van formaat omdat alle eerdere fusiepogingen van Coveco en Encebe waren mislukt.

Na zijn periode bij Dumeco was Constandse van 1999 tot 2004 directeur bij The Greenery en was hij ook nog anderhalf jaar voorzitter van LTO Nederland.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin