Doorgaan naar artikel

Banken laten veel glasbedrijven veilen

Image

De komende maand staan verschillende executieveilingen gepland. Zo heeft het online veilplatform BOG-Auctions de komende maand vijf executieveilingen van glasgroentebedrijven op de rol staan.

Eén van de bedrijven is een modern vleestomatenbedrijf van ruim zes hectare in Brielle, met instapmogelijkheid voor aardwarmte. Dat hoge aantal executievelingen is niet het gevolg van de relatief goede executieveilingen van twee objecten, weet makelaarskantoor Santen & Gasille. Bij die twee objecten kwamen veel biedingen tot stand en lag het hoogste bod uiteindelijk fors hoger dan de inzet.

Dat duidt nog altijd niet op een gunstige marktontwikkeling, stelt een woordvoerder van het kantoor.  Het makelaarskantoor was bij één van de twee veilingen betrokken, waarbij de locatie nabij de dorpskern van Nootdorp een belangrijke rol speelde. Kopers kwamen af op de verwachte toekomstige ontwikkeling van het gebied en houden zolang de exploitatie van het bedrijf op gang. De markt staat nog steeds onder druk door aanhoudende prijsdruk en veel aanbod van bedrijven.

Bij drie van de vijf komende executieveilingen is Santen & Gasille betrokken, allen glasgroentebedrijven waarvoor de bank besloot tot executieveiling. De executieveilingen zijn ook bedoeld om het bedrijf in de belangstelling te zetten. Zo leidde dat recent tot een onderhandse verkoop vlak voor de veiling, weet het kantoor.

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin