Aubergineprijzen pieken opnieuw

29-09 | |
Sorteren van aubergines. - Foto: Ank van Lier
Sorteren van aubergines. - Foto: Ank van Lier

Klokprijzen van aubergines lieten in de afgelopen periode een stijgende tendens zien.

Rond 12 september piekten aubergine-klokprijzen naar een richtprijs van net iets meer dan € 2,80 per kilo bij de 300/400-sortering van ZON Fruit & Vegetables. Na een daaropvolgende prijsval, met een prijsdip van € 1,56 half september, trokken de prijzen opnieuw aan. Woensdag 28 september kwamen die uit op € 2,75 per kilo.

Vergelijkbaar piek en dal

De bovengenoemde eerste prijspiek met navolgende prijsdip komt heel sterk overeen met de prijslijn van 2020. Daarna trokken de dagprijzen ook weer aan, maar schoten niet zo door als dit jaar. Toen bleef de klokprijs tegen de € 1,90 per kilo steken.

Vorig jaar lagere prijzen

Vorig jaar was de prijsvorming minder gunstig. In plaats van een prijspiek was toen begin september juist sprake van een prijsdal, waarop klokprijzen naar een kiloprijs van 70 cent zakten. Na het herstel bleven de dagprijzen tegen een plafond van rond de € 1,30 per kilo steken. Rond deze tijd gingen ze alweer op weg naar 40 cent per kilo.

Spaanse aubergines

Op Spaanse veilingen in Almería liepen de klokprijzen bij aubergine rond afgelopen weekend even een enkel dubbeltje op, maar verder liggen de middenprijzen daar de afgelopen periode rond € 1,50 per kilo.

Bekijk meer prijzen voor aubergine op GFactueel.nl

Visser
Peter Visser Redacteur
Meer over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer