Doorgaan naar artikel

Aubergineprijs naar piek

Aubergines sorteren. - Foto: Gerard Boonekamp

Aubergines sorteren. - Foto: Gerard Boonekamp

Klokprijzen voor aubergine toonden evenals twee jaar geleden in deze periode een prijspiek.

De richtprijs bij aubergines voor de klok zat op 23 augustus nog op € 1,10 per kilo voor de 300/400-sortering bij ZON Fruit & Vegetables. Daarna stegen de prijzen. Begin deze week werd een prijspiek van € 2,83 per kilo bereikt.

Vergelijkbare prijspiek

In 2022 was een sterk vergelijkbare prijstendens te zien in bovenstaande periode. Toen kwam de piek net boven de € 2,70 per kilo uit. Daarna vielen de dagprijzen echter snel weg, om net na half september naar anderhalve euro te gaan, om daar even redelijk te stabiliseren.

Zo’n prijsdaling lijkt nu ook weer in te zetten. Gisteren daalde de klokrichtprijs naar € 2,62 en vandaag viel die verder terug naar € 2,14 per kilo. Vorig jaar was er geen sprake van de hierboven genoemde pieken. Toen bleven klokprijzen onder de anderhalve euro, en was begin september juist even een dip in de prijsvorming te zien.

Spaanse prijzen

Op Spaanse veilingen in Almería brachten aubergines eind vorige week tot € 2,12 per kilo op als middenprijs. Deze week daalde de prijs stapsgewijs naar € 1,41 gisteren.

Beheer
WP Admin