Doorgaan naar artikel

Aubergineprijs daalt verder

Aubergines sorteren. - Foto: Gerard Boonekamp

Aubergines sorteren. - Foto: Gerard Boonekamp

De klokprijs voor aubergines daalt sinds half oktober, net als de afgelopen twee jaar.

Tegen eind september lag de dagprijs voor aubergines in de 300/400-sortering nog net boven de € 2,90 per kilo. Daarna daalden de prijzen. Half oktober was nog een kleine opleving te zien, maar daarna daalden de prijzen verder. Eind vorige week was de richtprijs voor de klok teruggezakt naar 66 cent per kilo, vandaag was dat nog maar 40 cent.

Prijsdaling

Een prijsdaling rond deze periode was ook in de afgelopen twee jaar waar te nemen. In 2020 waren de prijzen redelijk vergelijkbaar. Vorig jaar vond de daling plaats op een iets lager prijsniveau. Uiteindelijk kwamen de dagprijzen voorgaande jaren op 32 tot 36 cent per kilo uit in de laatste week van oktober.

Spaanse prijzen

Op de Spaanse veilingen in Almería daalde de middenprijs voor aubergines van € 1,25 per kilo twee weken geleden naar 27 cent begin deze week. Bij The Greenery werden gisteren Spaanse aubergines geveild voor 45 tot 69 cent per kilo, vandaag was dat 14 tot 41 cent. Bij ZON kwamen Spaanse flowpack aubergines voor de klok voor 25 tot 32 cent per kilo.

Bekijk marktprijzen voor aubergine

Beheer
WP Admin