Doorgaan naar artikel

Arvesta koopt belang in Van der Hoeven Horticultural

Van der Hoeven Horticulture ontwikkelt zich ook op autonoom telen. - Foto: Roel Dijkstra

Van der Hoeven Horticulture ontwikkelt zich ook op autonoom telen. - Foto: Roel Dijkstra

De Belgische toeleverancier Arvesta heeft een minderheidsparticipatie genomen in Van der Hoeven Horticultural projects uit Den Hoorn. Arvesta wil met Van der Hoeven de absolute marktleider worden in het topsegment van de tuinbouw door verdere organische groei en acquisities.

Arvesta is als full service provider voor boer en tuinder, en marktleider in België. Het bedrijf heeft ook vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. De jaaromzet is € 1,4 miljard en er werken 1.900 mensen. Het bedrijf heeft 40 eigen merken en is een kenniscentrum voor zowel landbouwers als consumenten. Arvesta is met 250 Aveve-winkels actief in veevoeding, land- en tuinbouw, bloem, machines en retail.

De investering in Van der Hoeven Horticultural projects past volgens Niek Depoorter, Business Unit Director Agri Horti bij Arvesta, volledig in de strategie van Arvesta om internationaal verder te groeien. Het bedrijf wil met Van der Hoeven de absolute marktleider worden in het topsegment van de tuinbouw door verdere organische groei en acquisities.

Bedrijven willen elkaar aanvullen

De bedrijven stellen dat ze elkaar aanvullen. Het strategisch partnerschap sluit volledig aan bij Arvesta’s langetermijnvisie om een nog sterkere full-service partner te worden, zowel in België als in het buitenland.

“De participatie door Arvesta komt op het juiste moment”, zeggen Peter Spaans en Martin Steentjes, beiden directeur bij Van der Hoeven. “In onze langetermijnstrategie en visie op innovatie en techniek ontstond de wens om strategische partnerships aan te gaan die goed

passen bij onze klantfocus en bedrijfscultuur. Van der Hoeven nam om die reden een jaar geleden Enthoven-Patron over, een installatiebedrijf in de internationale glastuinbouw.

Management blijft aan

Het huidige management van Van der Hoeven blijft samen met Arvesta een belangrijke rol spelen in de strategische uitbouw van het bedrijf. Daarbij wordt de participatie van Arvesta

verder uitgebouwd.

Van der Hoeven Horticultural Projects heeft 125 fte in dienst en een jaaromzet van ruim € 120 miljoen. Het bedrijf biedt op maat gemaakte oplossingen aan telers en investeerders met een sterke focus op automatisering, hernieuwbare energie, klimaatbeheersing, koeling, water efficiëntie en nieuwe teelten

Beheer
WP Admin