Doorgaan naar artikel

‘Arbeidsmarkt glastuinbouw trekt aan’

Het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw publiceerde in 2015 tot dusver 575 vacatures.

In 2014 waren dat er 487 over dezelfde periode en in 2013 waren dat er nog 315. Vooral ten opzichte van 2013 is de groei van 250 dus fors, blijkt uit recente cijfers van het centrum. Het wordt lastiger vacatures in te vullen omdat het aanbod van arbeid niet altijd even goed aansluit bij de specialistischer functies, stelt het Mobiliteitscentrum.

Dat centrum is ontstaan in 2009 toen werkgevers en werknemers besloten geen salarisverhoging door te voeren, maar te investeren in het centrum. Voor werknemers vergroot het centrum de kans op een baan. Werkgevers hebben belang bij het snel vervullen van vacatures. Wouter Duijvestijn van Beyond Chrysanten. “We zien het als een pool van mensen met ervaring in de glastuinbouw. Als we een vacature hebben, ontvangen we cv’s van kandidaten zodat we al snel eerste gesprekken kunnen beleggen.”

Volgens Frank van Baarle, directeur van het centrum, hebben mobiliteitsadviseurs elke drie weken contact met werkzoekenden en worden deze getraind om zo snel mogelijk weer aan het werk te komen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin