Appelsap persen in de supermarkt

11-02-2020 | Laatste update op 17-08 | |
In de winkel sinaasappels persen kon al, appels nu ook. - Foto: Wouter van Teeffelen
In de winkel sinaasappels persen kon al, appels nu ook. - Foto: Wouter van Teeffelen

Naast ter plekke geperst sinaasappelsap kunnen klanten binnenkort ook appels persen.

De firma Thompe uit Purmerend wil met de AppleJuicer een plaatsje veroveren naast de machines die al sinaasappels persen op de winkelvloer. De AppleJuicer perst ter plekke in de supermarkt, groente en fruit speciaal zaak, of op elke andere gewenste locatie voor consumenten appels tot versgeperst appelsap.

Eerst malen dan persen

De appels die in soort van mand bovenop de machine liggen, worden volledig zichtbaar voor de consument tot zelf te tappen appelsap geperst. Deze appelsap-perser doet sterk denken aan de sinaasappel-pers apparaten, die Thompe ook in het assortiment heeft. Een compacte appelpers was nog niet voorhanden en de handeling is ook veel lastiger. Voor het persen van het sap moeten de vruchten eerst vermalen geworden. Het appelsap wordt met een slow juice scrape-principe tot sap geperst waardoor er meer vitamines en vezels in het sap blijven.


Lees verder onder de film.

5 jaar ontwikkeltijd

Mede door de meer complexe werkwijze kostte de ontwikkeling van de AppleJuicer Thompe ruim 5 jaar. De appelsap-persmachine is vorige week op de tuinbouwbeurs Fruit Logistica in Berlijn geïntroduceerd en vanaf heden te bestellen. Als prijsindicatie geeft Thompe een prijs op van tussen de € 10.000 en € 20.000, afhankelijk van de uitvoering en aantal stuks. De belangrijkste doelgroepen voor dit product zijn volgens Thompe supermarkten, groente en fruitspeciaalzaken, restaurants en (sport)kantines.

De AppleJuicer op de beursvloer in Berlijn. - Foto: Wouter van Teeffelen

De AppleJuicer op de beursvloer in Berlijn. – Foto: Wouter van Teeffelen

van Teeffelen
Wouter van Teeffelen freelance redacteur


Beheer