Doorgaan naar artikel

Antislipwiel naast achterwiel trekker werkt veelbelovend

LMB Van den Ende uit Sommelsdijk bouwt antislipwielen naast de achterwielen van een trekker. Het idee is dat je dan met een lichte trekker tóch bovenover kunt ploegen zonder te veel slip.

Trekker Magazine bekeek het eerste prototype. Finetunen is nog nodig, maar de werking is veelbelovend. Een nadeel van bovenover rijden met ploegen is dat je minder grip hebt door gewasresten of nattigheid. Om die reden worden trekkers verzwaard. Een lichtere trekker komt vaak grip tekort, terwijl hij de ploeg technisch gezien wel kan tillen.

Om die reden bouwt landbouwmechanisatiebedrijf Van den Ende uit Sommelsdijk (Zuid-Holland) anti-slipwielen die naast het achterwiel van de trekker meehelpen om tractie te genereren.

Lees verder onder de video

Het idee komt van een klant die begin 2022 overwoog om bovenover te gaan ecoploegen. Voorwaarde was wel dat hij met zijn relatief lichte John Deere 6830 de ploeg moest kunnen trekken. Het mechanisatiebedrijf ging om tafel met een tekenaar en liet een hydraulisch anti-slipwiel ontwerpen. In juni 2022 testte het bedrijf het eerste prototype. Trekker Magazine keek mee tijdens de eerste veldklussen in december 2022.

Lees en bekijk meer over de antislipwielen op Trekkeronline.nl

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin