Doorgaan naar artikel

Ander planttype levert gelijkmatige paprika’s

Syngenta toont zijn nieuwe rode paprikaras Gina. Een ras met gunstige groeikracht-eigenschappen.

Veel paprikarassen hebben de neiging met zeer zware vruchtgewichten te starten. Dit vanwege de forse groeikracht die nodig is om later nog voldoende kracht in het gewas over te houden. Op die manier zakt het gemiddelde vruchtgewicht niet al te ver weg onder zomerse omstandigheden.

Makkelijke vruchtzetting

Paprikaras Gina toont een geheel ander type plant. In het voorjaar zet het gewas heel makkelijk, zodat er geen diepe voornachten nodig zijn. Daardoor blijft het gewas in balans en het vruchtgewicht beheerst. Volgens Syngenta blijven de vruchten 10 tot 15 gram lichter dan van het standaardras.

Plant krachtig in zomer

In de zomer wordt de plant juist krachtiger en is hij bestand tegen veel instraling, zodat het vruchtgewicht goed op peil blijft. Paprika’s werden in proeven 20 tot 40 gram zwaarder dan paprika’s van het standaardras in die moeilijke periode.

Najaarsproductie

De gelijkmatigheid in zetting en het constante vruchtgewicht levert een opvallend hoge najaarsproductie op bij de meeldauwtolerante Gina.

Lees meer over breed aanbod paprikarassen van verdelingsbedrijven in Groenten & Fruit nr. 19, verschijndatum 15 september.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin