Doorgaan naar artikel

Amazone introduceert frontaanbouw kunstmeststrooier

Foto: Amazone

Foto: Amazone

Met een kunstmeststrooier in de fronthefinrichting en eentje achter de trekker is het mogelijk twee verschillende meststoffen in één werkgang nauwkeurig te strooien. Dat kan met de ZA-V- of ZA-TS-kunstmeststrooiers van Amazone.

De ZA-V- of ZA-TS-kunstmeststrooier in frontaanbouw is een optie voor gebruikers die verschillende soorten kunstmest in één werkgang nauwkeurig willen toedienen. Anders dan bij het strooien van gemengde meststoffen met slechts één kunstmeststrooier, kan met een frontaanbouw elke strooier optimaal worden ingesteld op de eigenschappen van de meststof. Hierdoor ontstaat een optimale dwarsverdeling voor de meststoffen.

Speciale software

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een aanbouwstrooier aan de voorzijde van de trekker moet het strooiwerk niet naar achteren, maar naar voren worden gericht. Voor de bediener van de machine zou dat betekenen dat diegene in spiegelbeeld moet denken. Om dat te voorkomen heeft Amazone speciale software ontwikkeld voor frontaanbouw kunstmeststrooiers. Met deze software worden de strooifuncties automatisch omgekeerd uitgevoerd.

Foto: Amazone

Foto: Amazone

De software maakt het zelfs mogelijk kant-, grens- en greppelstrooien in te schakelen. Ook het optimale schakelpunt voor SwitchPoint voor Section Control wordt in spiegelbeeld ingesteld. Bij een strooier in frontaanbouw is het strooibeeld voor de machine geplaatst, zodat het schakelpunt ver voor de strooier komt te liggen.

Verlichtingseisen wegverkeer

Het gebruik van de kunstmeststrooier in frontaanbouw moet in het wegverkeer aan de wettelijke eisen voldoen. Daartoe behoren vooral de verlichtingseisen. Amazone levert hiervoor een eigen verlichtingsset met witte breedtelichten en extra koplampen.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin