Doorgaan naar artikel

Altic, BLGG AgroXpertus en Lab Zeeuws Vlaanderen heten voortaan Eurofins Agro

Afbeelding

De agrarische onderzoekslaboratoria Altic, BLGG AgroXpertus en de agrarische activiteiten van Lab Zeeuws Vlaanderen gaan met ingang van 15 oktober 2015 verder onder de nieuwe naam Eurofins Agro.

De naamswijziging is een vervolgstap in het integratieproces dat in 2013 begon met de overname van de drie onderzoeksbedrijven door Eurofins. “Met de integratie in Eurofins Agro ontstaat één betrouwbare, slagvaardige organisatie”, stelt algemeen directeur Martin Vervoorn. “Als onderdeel van het internationale Eurofins-concern hebben we een sterke basis voor productontwikkeling en innovatie.” De dienstverlening voor de klanten blijft onveranderd.

Twee locaties

In de nieuwe situatie heeft Eurofins Agro één hoofdkantoor in Wageningen en twee laboratoria: in Graauw (Zeeland) en Wageningen. De Altic-vestiging in Dronten is eerder dit jaar gesloten. Het proefveldonderzoek is verhuisd naar Wageningen, waar het de komende jaren verder wordt uitgebouwd.

Merknamen BLGG en Standard

De historische naam BLGG (sinds 1928) verdwijnt als bedrijfsnaam. In de nieuwe situatie wordt deze wel gehanteerd als merknaam voor een deel van de producten. De producten van Eurofins Agro worden namelijk onderverdeeld in twee lijnen: ‘Standard’ voor onderzoeken die bedoeld zijn om aan wettelijke bepalingen en eisen van afnemers te voldoen en ‘BLGG’ voor de volledige analyses.

Beheer
WP Admin