Doorgaan naar artikel

‘Als spin in het web wegvalt’

Mijn vrouw werd ziek. Ze kon niet meer lopen, praten, eten en was geheel in de war.

Mijn vrouw Margareth en ik zijn nu 25 jaar bij elkaar. Margareth is altijd secretaresse geweest bij Océ. Toen wij elkaar leerde kennen bleef ze werkzaam bij Océ maar omdat mijn bedrijf groeide en Margareth het steeds drukker kreeg met het combineren van het werk bij Océ en thuis in het bedrijf heeft ze besloten om volledig mee in het bedrijf te gaan en de gehele administratie van het blauwebessenbedrijf op zich te nemen. Ik deed het werk op het veld en Margareth achter de computer. Wij vertelden elkaar alles, wij waren en zijn het perfecte team.

Margareth kon niet meer lopen

Ziek

Zeven weken terug tijdens een wandeling werd Margareth ziek. De huisarts heeft ons doorverwezen naar het ziekenhuis in Venlo. Na 2 weken vol met allerlei onderzoeken vertelde de dokter dat ze niets konden vinden en ze in Venlo niets meer voor haar konden doen. Gelukkig keek Maastricht vanaf een afstandje mee en kon ze uiteindelijk daar opgenomen worden. Margareth kon niet meer lopen, praten, eten en was geheel in de war.

Lees verder onder de foto.

Margareth en Hay Geurts. - Foto: Bert Jansen

Margareth en Hay Geurts. – Foto: Bert Jansen

Hersenen aan het afstoten

In Maastricht zijn ze verder gegaan met onderzoeken, maar 3 weken onderzoek en een operatie waarbij een stukje uit de hersenen werd gehaald leverde niets op. Gelukkig kwam er toch helderheid: haar eigen immuunsysteem was haar hersenen aan het afstoten. Nu krijgt ze medicatie en gaat het elke dag beter. Deze week kregen we te horen van de doctoren dat Margareth het ziekenhuis voor een paar uurtjes mocht verlaten. We hebben met z’n tweeën een prachtige dag gehad in het Zuiden.

Maak het de ander makkelijk taken bij onvoorziene omstandigheden over te kunnen nemen

Revalidatie

De volgende stap is revalideren. En op het bedrijf is het zaak om voorlopig nog zonder Margareth als spin in het administratieve web onze weg te vinden. Tijdens haar ziekte ging ik met hulp van mijn zoon en schoondochter verder met de administratie en kwam ik er achter dat we tegenwoordig overal codes voor nodig hebben. Een tip voor iedereen met een scherpe taakverdeling: maak het de ander ook makkelijk die taken bij onvoorziene omstandigheden over te kunnen nemen.

Maar misschien nog wel veel belangrijker: Margareth en ik gaan meer voorrang geven aan leuke dingen.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Hay Geurts

blauwebessenteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin