Doorgaan naar artikel

Als je wint

Als je wint, heb je vrienden. Rijen dik, echte vrienden.

Ik loop al dagen dit liedje te neuriën.  Dat komt ik zo’n goed humeur heb. Na wekenlang echt goede prijzen, kwamen ze opeens achter elkaar het erf oprijden; leveranciers die komen kijken ‘of ze wat voor jou kunnen betekenen?’ . Bedrijven die je in moeilijke tijden het mes op de keel zetten, komen opeens met allerlei mooie aanbiedingen.

Denken ze soms dat ik gek ben of zo? Denken ze soms echt dat ik vergeten ben hoe hun houding en aanpak was toen ik me nog door die moeilijke aanloopperiode van dit bedrijf heenworstelde? En dan heb ik het niet over feiten. Kijk, rekeningen moet je betalen en afspraken moet je nakomen, maar toveren kan ik niet. Anders was ik wel …eh… tja, daar moet ik even over nadenken. Wat was ik dan geworden? Springruiter? Journalist? Aardbeienkweker? Terug naar het onderwerp.

Echte vrienden. Ik kreeg er een heftig gesprek over met onze advocaat. “Jullie kunnen niks voor mij betekenen als alles goed gaat!” verweet ik hem. Ik heb alleen veel contact met hem als we in de clinch liggen met afnemers of leveranciers.  Als het heel spannend wordt, soms bijna continu. Integendeel, reageerde hij rustig, “juist in goede tijden moet je problemen voorkomen. Dat kan door waterdichte contracten en glasheldere afspraken.  Dan kan ik je helpen problemen te voorkomen.”

Ik ben nu aan de winnende hand. Dit zou dus hét moment zijn om afspraken te maken?

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin