Doorgaan naar artikel

Aldi voert Spaanse vruchtgroente snelst in

Aldi voert Spaanse vruchtgroente snelst in

Aldi voert Spaanse vruchtgroente snelst in

Voor een boodschappenmandje met 12 basis glasgroenteproducten heeft Aldi er nu 6 uit Spanje betrokken. Dat blijkt uit een rondgang langs winkels in het oosten van het land.

Aldi schakelt in een vergelijking met Lidl, Plus en Albert Heijn het snelst om naar Spaans product. Van een boodschappenmandje met 12 glasgroenteproducten is bij Aldi de helft van Spaanse afkomst. Lidl heeft in eenzelfde mandje 3 Spaanse producten zitten, bij Plus zijn dat er 2 en Albert Heijn houdt het vooralsnog op 1. Nederlands product heeft bij deze laatste ketens dus nog een groter aandeel.

Aldi voert Spaanse vruchtgroente snelst in


Gangbaar en bio

Het basispakket tomaat (los en tros) is bij alle 4 winkels Nederlands. Aldi haalt al wel courgettes, aubergines, rode paprika’s (gangbaar en bio) en een deel van de komkommers (gangbaar en bio) uit Spanje. Buiten dit boodschappenmandje geldt dat ook voor een aantal fijnere tomatensoorten, waardoor de totale AGF-afdeling bij Aldi een Spaanse (of Marokkaanse) uitstraling heeft.

Overgang

Concurrent Lidl zit in een overgangsfase met courgette en aubergine uit Nederland én Spanje. Ook de rode puntpaprika is Spaans. Het overige paprika- en tomatenpakket (uit dit mandje) is Nederlands en veelal van Harvest House afkomstig.

Plus heeft van dit boodschappenmandje courgette en biologische komkommer uit Spanje betrokken. Albert Heijn haalt van deze 12 producten alleen de puntpaprika uit Spanje.

Opvallende acties

In de Hamsterweken van Albert Heijn krijgt de klant deze week bij 3 paprika’s in een mixverpakking de tweede zak gratis.

Grote en kleine vruchten in Aldi-actie.

Grote en kleine vruchten in Aldi-actie.

Bij Aldi valt een actie met Nederlandse gele paprika op, waarbij de sorteringen wel erg uit elkaar lopen. Met een deel zeer kleine vruchten wordt de winkelprijs van € 0,39 per vrucht wel verklaard. Daar wordt op de inkoopmarkt minder voor betaald.

Nieuwe winkel Aldi

Voor de prijsnotering bezocht Groenten&Fruit twee winkels van Aldi, een vernieuwde en een ‘oude’. In het basispakket groente en fruit is geen groot verschil tussen de oude en nieuwe winkel te vinden. Wel worden in de nieuwe winkel meer salades en maaltijden aangeboden.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin