Doorgaan naar artikel

Aldi heeft ondanks ‘Nederland-campagne’ meeste import

Campagne Aldi zet Nederlands product in de schijnwerpers. - Foto: Aldi.

Campagne Aldi zet Nederlands product in de schijnwerpers. - Foto: Aldi.

Aldi heeft van de Nederlandse supermarkten nog de meeste glasgroente uit import.

Dat blijkt uit een rondgang van Groenten&Fruit in een steekproef van winkels. Aldi is duidelijk ook flink het Nederlandse seizoen ingegaan, maar heeft nog de meeste importproducten. Bovendien is Aldi’s groentepakket relatief klein, waardoor het relatief veel importproducten betreft.

Trostomaten

Zo komen trostomaten in plastic verpakt (per pond) uit België (kiloprijs € 3,39). De per kilo verpakte trostomaten (ook plastic) voor € 2,99 hebben een Nederlandse oorsprong, blijkt uit de verpakkingstekst. Dat was tot voor kort Turks. Opvallend is ook dat de mini-pruimtrostomaten uit België komen (€ 1,99 per 300 gram). Op de verpakking staat een PlanetProof-logo.

Basisassortiment paprika

Ook in het basisassortiment paprika is de herkomst niet geheel Nederlands. Er wordt nog altijd oranje paprika uit Tunesië in de mixverpakkingen verwerkt (€ 1,99). Ook hier zal Aldi de inkoopwens van PlanetProof moeten invlechten in het inkoopsysteem. Het Nederlandse milieucertificaat wordt in steeds meer landen uitgerold overigens, waardoor meer product uit het buitenland beschikbaar is.

Spaanse courgettes

Dat de keten Spaanse courgettes (€ 0,89) verkoopt is niet bijzonder. Alleen PLUS heeft Nederlandse in de schappen. Ook bij ijsbergsla (€ 0,89) heeft Aldi Spaans product. Daarin is het ook niet bijzonder. Jumbo heeft Nederlandse ijsbergsla, maar is daarin alleen in onze steekproef.

Beheer
WP Admin