Doorgaan naar artikel

Albert Heijn start met Nederlandse bataat

Vanaf deze week verkoopt Albert Heijn drie maanden bataat van Nederlandse bodem. Ze zijn afkomstig van 2 telers uit de Hoeksche Waard.

2 telers in de Hoeksche Waard telen op zo’n 30 hectare oranje zoete aardappelen voor Albert Heijn. Het gaat om de rassen Orleans en Bellevue. Vanaf begin november zijn ze gerooid en gecureerd en vanaf deze week ligt de bataat met oranje vruchtvlees 3 maanden lang in het winkelschap. Dat betekent dat Albert Heijn in die 3 maanden geen bataat uit Honduras of Egypte hoeft te importeren.

Innovatieve technieken

Albert Heijn onderzoekt samen met boeren en telers hoe zo lang mogelijk aardappelen, groente en fruit van eigen bodem kunnen aanbieden. Bij veel producten is er door innovatieve teelt- en bewaartechnieken veel mogelijk waardoor er minder geïmporteerd hoeft te worden, geeft de retailer aan.

Nieuwe bewaartechnieken

De telers in de Hoeksche Waard telen bataat onder zwarte folie, gemaakt van biologisch afbreekbaar maiszetmeel. In oktober gaat de folie eraf en vervolgens wordt de bataat gerooid en gecureerd. Albert Heijn zoekt met de telers naar nieuwe bewaartechnieken voor een langere bewaarbaarheid om daarmee de import van bataat in de nabije toekomst verder af te bouwen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin