Doorgaan naar artikel

Akkoord bestuurder Quality Queen in slot faillissement

Archiefbeeld paprika's verpakken. Niet op locatie Quality Queen. -  Foto: Gerard Boonekamp premium

Archiefbeeld paprika's verpakken. Niet op locatie Quality Queen. - Foto: Gerard Boonekamp

Curator Matieu Souren verwacht snel het faillissement af te ronden van afzetpartij Quality Queen. Er is overeenstemming met de oud-bestuurder over aansprakelijkheid.

Dat blijkt uit het laatste faillissementsverslag dat maandag 31 juli is gepubliceerd. Quality Queen ging in 2019 failliet. Souren stelde de oud-bestuurder in juni 2022 aansprakelijk. Nadat de verzekeraar van de bestuurder dekking afwees, leek het erop dat een lange procedure zou moeten worden gestart. Echter, na bemiddeling is overeenstemming bereikt over de afkoop van aansprakelijkheid.

Dat betekent dat namens de oud-bestuurder een bedrag in de boedel is gestort om van de aansprakelijkheid af te komen. Daarmee kunnen schuldeisers worden uitbetaald. Hoe hoog het bedrag is, wordt niet bekend gemaakt. De hoogte van de boedelsaldo is in het laatste verslag wel tot € 1,25 miljoen (opgeteld voor de twee bv’s Sales en Services). Dat was in februari nog ruim € 110.000. Mogelijk zijn ook nog oude facturen ingelost die dat bedrag helpen verhogen.

Geen hoge uitkering voor schuldeisers verwacht

Toch zal er voor schuldeisers geen hoge uitkering volgen, is de verwachting. Na schuldeisers als Belastingdienst en UWV ligt er voor circa € 9,5 miljoen aan vordering van crediteuren, waaronder telers die niet betaald kregen voor product. Rabobank had als hypotheekhouder al geld ontvangen door facturen te innen.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin