Doorgaan naar artikel

Ahold Delhaize: klant VS betaalt groente met zorgpas

Ahold Delhaize laat klanten in de VS bij het afrekenen van groente en fruit betalen met een betaalpas van hun zorgverzekeringen.

Ahold Delhaize maakte in zijn jaarverslag bekend dat het Fresh Connect Program uitgerold wordt in de vestigingen van haar Amerikaanse ketens Stop & Shop en Giant Food. Het Fresh Connect Program is een project waarin patiënten met gezondheidsklachten en geldproblemen door hun arts groente en fruit voorgeschreven krijgen. Zij krijgen dan van hun ziektekostenverzekering een betaalpas toegestuurd waarmee in de winkel kan worden afgerekend.

Het Fresh Connect Program is in Boston ontstaan en Stop & Shop is al langer betrokken bij de pilot, maar de uitrol door de VS staat voor de deur. “Deelnemers kunnen nu prepaid-bankkaarten gebruiken van ziektekostenverzekeraars om groente en fruit te kopen bij hun lokale winkels”, schrijft Ahold Delhaize in het jaarverslag.

Effect meten

In de Verengde Staten zijn hulpprogramma’s met het voorschrijven en bekostigen van groente en fruit voor mensen in armoede niet nieuw. Wel nieuw is dat een programma op deze wijze via zorg wordt opgezet en landelijk wordt uitgerold. De patiënten moeten wel openstaan voor het meten van de gezondheidseffecten bij gebruik van de specifieke gezonde producten.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin