AH wijst aansprakelijkheid af na val over boon

31-03-2018 | Laatste update op 04-08 | |
Foto: Ton van der Scheer
Foto: Ton van der Scheer

Albert Heijn moet aan een vrouw in Noord-Holland een voorschot betalen voor schade na een val over groenteresten in een winkel.

Albert Heijn stelt dat niet bewezen kan worden dat de vrouw het letsel zo heeft opgelopen en stelt dat haar medewerkers niet de hele dag gevallen groente kunnen opruimen. De keten heeft een protocol en heeft zich daaraan gehouden, stelt de advocaat van de winkelketen voor de rechtbank van Noord-Holland.

Onrechtmatige daad

De rechtbank acht voldoende bewezen dat de keten de vloer onvoldoende droog en schoon heeft gehouden en daarmee een onrechtmatige daad heeft verricht. De vrouw kon getuigen opvoeren die de val hebben gezien net als de groenteresten.

Bij Aldi oordeelde rechter anders

Eerder oordeelde de rechtbank Den Haag dat Aldi niet aansprakelijk is voor een valpartij in de winkel door een gladde vloer met groenteresten.

De rechter oordeelde dat algemeen bekend is dat een vloer van supermarkten niet altijd vrij zijn van groente- of fruitresten, waardoor niet afzonderlijk voor gladde vloeren hoeft worden gewaarschuwd. Het ging echter toen om een arbeidsongeval, dus een medewerker die is gevallen.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer