Doorgaan naar artikel

‘AH nog zoekende met hun gastvrije tuinders’

Bij drie kasaardbeientelers kon de consument maandag bekijken en proeven hoe de vroege Hollandse aardbeien groeien. - Foto: AH premium

Bij drie kasaardbeientelers kon de consument maandag bekijken en proeven hoe de vroege Hollandse aardbeien groeien. - Foto: AH

De open dagen bij de boeren en tuinders van Albert Heijn trokken Tweede Paasdag 80.000 bezoekers. Mooie sectorreclame op een vaak wat lastige vrije dag.

Supermarktketen Albert Heijn is nog steeds een beetje zoekende met de jaarlijkse open dagen bij hun boeren en tuinders. Ze begonnen ermee in een weekend in augustus. Verplaatsten het vervolgens naar Tweede Paasdag. En veranderden dit jaar de naam van Boeren Lentefeesten naar AH Buitendag.

Het succes wordt er niet per se minder op. Bij de zeventig deelnemende boeren en tuinders kwamen maandag 17 april naar schatting van AH zelf 80.000 mensen af. Die schatting werd gistermiddag al afgegeven, maar je moet je dan ook als bezoeker van tevoren registreren.

Te veel van het goede

Verleden jaar vroegen wij ons op deze website nog af of het niet een beetje veel van het goede was, Kom in de Kas en die open dagen van AH zo vlak bij elkaar. Die vrees lijkt echter ongegrond. Twee weken geleden zette Kom in de Kas nog een bezoekersrecord neer. En precies dezelfde doelgroep kwam gisteren toch ook weer opdagen bij onder andere de drie deelnemende kasaardbeientelers en het handjevol andere glas- en vollegrondsgroentetelers.

Schuilen in de kas

Een prima uitje als het weer niet helemaal meezit, zoals met Pasen wel vaker het geval is. Schuilen in de warme kas, waar het ene moment de zon nog vrolijk naar binnen schijnt en vijf minuten later een pittige regenbui tegenaan waait.

Volgend jaar valt Pasen op 1 en 2 april. Dan dus precies tegelijk met het weekend dat Kom in de Kas al sinds mensenheugenis kiest. Samenvallen zullen de open dagen ook dan echter zeker niet, want Kom in de Kas schoof sowieso altijd al een weekje naar op als het paasweekend ‘in de weg’ zat en volgend jaar dus ook. En ook in 2018 zullen de uitjesgekke Nederlanders er weer geen genoeg van kunnen krijgen.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin