Doorgaan naar artikel

AH kondigt prijsoffensief aan

Albert Heijn begint maandag met een groot prijsoffensief. In een gemiddeld filiaal gaan duizend producten vier weken lang minimaal 5 procent in prijs omlaag.

Albert Heijn noemt het offensief Langloopbonus. “Ondanks dat een groter deel van de klanten heeft opgemerkt dat AH de prijzen heeft verlaagd, zien we geen verandering in de prijsperceptie van AH”, zo staat in stukken die in handen zijn van Distrifood. Alle artikelen krijgen een schapstopper. De kortingen zijn gekoppeld aan één product en niet aan een productrange, zoals meestal het geval is bij de reguliere Bonusacties. AH herhaalt de actie tot de kerstperiode drie keer, en zet de Langloopbonus na de jaarwisseling door.

Albert Heijn lanceert via alle media een grote campagne om de Langloopbonus onder de aandacht te brengen. Daarbij legt de formule  vooral de nadruk op het blijvende karakter van de Langloopbonus. Om klanten direct warm te krijgen voor de actie ligt de focus in de eerste weken vooral op megabrands en segmentacties. Na de grootscheepse introductieperiode worden de acties alleen via de schapstoppers gecommuniceerd.


Bron: Distrifood

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin