Doorgaan naar artikel

AH: Gangbaar AGF-assortiment en bio versterken elkaar

Albert Heijn wisselde vorig jaar een aantal soorten gangbare groenten in voor biologisch. De vraag is of de supermarktketen deze stappen opnieuw zet bij de hoge inflatie.

Albert Heijn stopte vorig jaar de verkoop van een aantal gangbare groenteproducten. Zo was romaine sla, gangbare fijne winterpeen en spitskool alleen biologisch te koop, stelt een woordvoerder in een reactie. Dit jaar blijft dat zo, stelt de keten. Toch wordt spitskool nu ook gangbaar aangeboden. De woordvoerder spreekt in een tweede reactie over een foute opsomming, niet over het terugdraaien van de maatregel voor spitskool.

Dit jaar houdt Albert Heijn vast aan die koers, schrijft de keten. Het betekent dat dit jaar romaine sla en fijne winterpeen dus niet gangbaar worden verkocht. Het opnieuw schrappen van gangbaar product wordt voor dit jaar nog niet gemeld. “Over uitbreiding kunnen we op dit moment nog niks vertellen.”

Eigen programma is breder

Albert Heijn heeft een eigen gangbaar teeltprogramma voor zijn groente- en fruittelers. Milieu Centraal betitelt deze als topkeurmerk, met een even hoge score als biologisch. Voor Albert Heijn heeft gangbaar zelfs voordelen boven biologisch. “Vanuit onze missie richten wij ons op zowel het biologische als gangbare assortiment. Voor ons gangbare assortiment werken we met de Beter voor Natuur & Boer-programma’s. In deze programma’s richten we ons op biodiversiteit, watergebruik, bodem en het verdienvermogen van de teler. Dit heeft overlap met biologisch geteelde producten maar is veel breder en heeft dus niet de focus op alleen de EKO-score.”

Volgens AH kunnen biologisch en de Beter voor Natuur & Boer-producten goed naast elkaar bestaan en elkaar versterken. Enerzijds ligt dit aan de bredere scope van de Beter voor Natuur & Boer-producten. “Daarnaast willen we juist ook de gangbaar geteelde producten naar een hoger niveau tillen.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin