Doorgaan naar artikel

AH-boeren ontvangen ruim 35.000 bezoekers

Het afgelopen weekend hebben boeren en tuinders voor supermarktketen Albert Heijn ruim 35.000 bezoekers ontvangen. 175 agrarisch ondernemers stelden hun bedrijf open.

De eerste open dagen zijn goed verlopen ondanks de hitte, zegt Jan-Christiaan Hellendoorn van AH. Het bezoekersaantal van 35.000 komt vrijwel overeen met het aantal mensen dat zich voorafgaand aan de open dagen ook had ingeschreven. “We hadden nog gehoopt op een hoger aantal spontane bezoekers. Vanwege het warme weer zijn deze vermoedelijk niet gekomen.” De meeste bezoekers kwamen in de ochtend naar de bedrijven en was het in de middag vrij rustig. Boeren hadden vaak extra maatregelen genomen voor de bezoekers vanwege het warme weer.

Komend weekend verwacht AH dat het bezoekersaantal zal worden overgeschreden. “De deelnemende boeren hebben zo veel werk gehad aan de voorbereidingen dat het goed is dat ze het komend weekend nogmaals het bedrijf kunnen opstellen.  We verwachten daarbij minder warm weer.”

Het is de eerste keer sinds 1999 dat AH dit soort open dagen houden. De aanleiding is om de open dagen dit jaar te organiseren dat de supermarktketen 125 jaar bestaat. Varkens- en vleeskuikenbedrijven zijn uitgesloten van de open dagen.Bron: Boerderij.nl

Share this

Afbeelding
Esther de Snoo

redacteur ondernemen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin