Doorgaan naar artikel

Agrocare wint regionale Ondernemersprijs

Tomatenkwekerij Agrocare uit Middenmeer is op zaterdag 26 februari verkozen tot beste Agrarisch Ondernemer van Noord-Holland in 2010.

Van Zanten Flowerbulb BV won de Agriboard Thema Arrangementsprijs 2011.

Voor de Agrarische Ondernemersprijs waren vooraf acht belangrijke pijlers benoemd: bloembollen, veehouderij, sierteelt onder glas, zaadveredeling, akkerbouw, vollegrond groenteteelt, glasgroenteteelt en fruitteelt.

De Agriboard Thema Arrangementsprijs werd uitgereikt aan Van Zanten Flowerbulbs die het thema Mexico het beste in zijn presentatie tot uiting bracht. De andere twee genomineerde waren de KAVB West Friesland Oost en Marax Tulips.

Agrocare is gekozen tot winnaar van de verkiezingen omdat geen van de directieleden een agrarische afkomst heeft en desondanks Agrocare tot een van de grootste glastuinbouwbedrijven van Nederland heeft laten uitgroeien: van tomatenplukkers tot tuinbouwgigant. De wijze waarop samenwerkingen hebben geleid tot versterking van de onderneming is een voorbeeld voor de gehele agrarische sector.
De andere genomineerde bedrijven waren Plantenkwekerij Gitzels uit Wervershoof en Groentenkwekerij T.B. & S uit Sint Pancras.

De agrarische sector van Noord-Holland was voor deze verkiezingen breed vertegenwoordigd. De relatiemiddag trok vele agrariërs en bestuurders naar het Holland Flowers Festival bij Agriport en kende een uitgebreid netwerkgedeelte.

De verkiezingen zijn mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Rabobank, Agriboard Noord-Holland Noord, Agriport A7 BV en Holland Flowers Festival.

Bron: Agriboard

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin