Doorgaan naar artikel

Agro Care kanshebber Agrarisch Ondernemer 2014

Afbeelding

De vakjury heeft vijf agrarisch ondernemers genomineerd voor de titel Agrarisch Ondernemer 2014. Twee daarvan zijn actief in de tuinbouw; een tomaten- en champignonteler.

De genomineerde ondernemers zijn de vijf directeuren van tomatenbedrijf Agro Care, de Limburgse yoghurtproducent Eijssen Dairy van de familie Eijssen in Schimmert, varkenshouders Robert en Helma van der Heijden in het Noord-Brabantse Heeswijk-Dinther, varkenshouders Hans, Suzanne en Diny Verhoeven in Valkenswaard (NB) en champignontelers Gonny en René Voet in het Noord-Brabantse Volkel.

De vijf genomineerden zijn geselecteerd door de vakjury onder leiding van voorzitter Aalt Dijkhuizen, tot voor kort voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR. De jury had de keus uit tien kandidaten. De genomineerden sprongen er volgens de jury uit vanwege gedurfd ondernemerschap en financiële resultaten over de laatste jaren.

Dijkhuizen was blij verrast dat dat jury bij de beoordeling van de tien kandidaten dit jaar te maken had met nieuwe sectoren. “Bij de top tien zaten een champignonteler en een kalverhouder”, zegt hij “Mooi om te ervaren dat ook in zulke bedrijfstakken uitzonderlijke goede ondernemers actief zijn. De diversiteit is groot. De een springt eruit vanwege de enorme bedrijfsomvang, een ander omdat hij –naast de productie in Nederland- een vestiging opent in het buitenland en weer een ander blinkt uit omdat hij succes boekt in een nichemarkt.”

Dijkhuizen vindt het ook opmerkelijk dat er onder de genomineerden mensen tussen zitten die van oorsprong niet uit de agrarische sector komen.

De vijf genomineerden dingen mee naar de titel Agrarisch Ondernemer. Staatssecretaris Sharon Dijksma maakt op 27 maart bekend wie deze titel mee naar huis mag nemen. Dan wordt ook de winnaar van de publieksjury bekend. Via de website www.agrarischondernemer.nl/stemmen kan iedereen een stem uitbrengen op een van de vijf genomineerden. Stemmen is mogelijk tot en met dinsdag 25 maart 2014. De ondernemer met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

Beheer
WP Admin