Doorgaan naar artikel

Agrifirm en Fruitconsult starten samenwerking

Agrifirm Plant en Fruitconsult werken vanaf vandaag samen bij de advisering in de fruitteelt. Agrifirm Plant komt voort uit de fusie tussen de coöperatieve toeleveranciers Agrifirm en Cehave Landbouwbelang. Fruitconsult is een onafhankelijk adviesbureau in de fruitteelt met specialisten in bemesting, gewasbescherming en teelttechniek.

Agrifirm maakt nu geen deel meer uit van de Centrale Adviesdienst voor de Fruitteelt (CAF).  Dit is de adviesdienst van diverse coöperatieve toeleveranciers, zoals Rijnvallei. Agrifirm Plant is op zoek gegaan naar een nieuwe partner om kennis mee te ontwikkelen en uit te dragen. Daarin hebben beide organisaties elkaar gevonden. De samenwerking richt zich hoofdzakelijk op het opstellen van teeltadviezen, waarmee Agrifirm Plant en Fruitconsult hun eigen klanten van dienst zijn. De overlap in het klantenbestand omvat 70 telers, waarvoor een aangepast tarief geldt.

 

Sterkere gesprekspartner
Fruitconsult ziet diverse voordelen in de samenwerking. Agrifirm is gelieerd aan de overkoepelende organisatie Cebeco. Die heeft veel expertise in huis met betrekking tot gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen. Daarnaast zijn beide organisaties samen een sterkere gesprekspartner voor de toeleverende industrie.

In de fruitteelt zelf verdubbelen ze hun kritische massa. Iedere partner heeft vijf adviseurs voor het hardfruit, die hun informatie uit het veld zullen delen. Daarnaast voeren zowel Agrifirm Plant als Fruitconsult proeven uit in de praktijk. Die worden nu op elkaar afgestemd om dubbel werk te voorkomen.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Anton Oostveen

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Anton Oostveen

freelance fruitteeltjournalist

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin