AGF in Britse winkels veel goedkoper door Aldi-garantie

06-10 | |
Nederlandse paprika bij Tesco. - Foto: Misset
Nederlandse paprika bij Tesco. - Foto: Misset

Britse supermarkten zetten een label in dat Aldi-prijzen garandeert voor een deel van de groenten- en fruitproducten. Het prijsverschil met Nederland is groot.

De Aldi-price check bij Tesco en Aldi-price match bij Sainsbury’s bestaan al enige tijd als labels, maar worden alleen maar belangrijker nu consumenten anders kopen. Voor deze producten hoeft de consument dus niet om te rijden, stellen Tesco en Sainsbury’s.

64 groenten- en fruitproducten met Aldi-prijs

Tesco garandeert die Aldi-prijs bij 64 groenten- en fruitproducten, Sainsbury’s bij 37. De focus op deze producten geeft duidelijk prijsdruk. Prijzen liggen stevig onder het Nederlandse niveau. Zo ligt het peil voor komkommer (kleine maat) vast op € 0,74, een mixverpakking paprika ligt op € 1,36. Dat is in Nederland € 1,99 of er net onder.

Sainsbury’s heeft paprikamix (500 gram) voor € 1,11, met ook ruimte voor afwijkende vruchten. Ook courgettes voor € 2,62 per kilo (zes stuks) en aubergine (€ 0,82) zijn op Aldi-niveau vastgezet bij beide ketens. Cherrytomaten (250 gram) voor € 0,62 liggen ook duidelijk onder de prijzen in Nederland (€ 0,99).

Lees verder onder de foto

Aldi-prijsgarantie van Tesco op zijn website. - Foto: Tesco
Aldi-prijsgarantie van Tesco op zijn website. - Foto: Tesco

Bij fruit valt Conference op. Een zak 5 kleine peren kost € 1,08, eveneens op Aldi-niveau. Dat is hetzelfde niveau als een zak van 6 kleine appels.

Ook vollegrondsgroenten blijven door die Aldi-belofte duidelijk lager dan in Nederland. Een kilo wortelen kost € 0,55, in Nederlandse supermarkten eerder € 0,99. IJsbergsla kost met de Aldi-garantie € 0,66 per stuk en in Nederland € 1,15 of iets daaronder.

Tesco zet van 1.000 producten prijs vast

Tesco ging deze week nog verder om de strijd met discounters niet te verliezen. De keten beloofde 1.000 producten niet in prijs te verhogen tot 2023.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer