Doorgaan naar artikel

AG Leader introduceert eigen gps-instapmodellen

Foto: Ag Leader

Foto: Ag Leader

De Amerikaanse gps-systemenfabrikant AG Leader komt met een nieuwe generatie gps-systemen. De nieuwe modellen vullen het gamma aan de onderkant van de prijzenlijst aan met goedkopere, simpelere systemen.

AG Leader slaat een individuele weg in na samenwerking met AutoFarm. De bedrijven ontwikkelden eerder samen de systemen, maar AG Leader bouwt ze vanaf nu in eigen huis. Voor bedrijven die geen dure gps-sets willen aanschaffen, introduceert de fabrikant de SteadySteer stuurmotor, Z2 StuurcontrollerModule en InCommand 800G scherm.

De SteadySteer-stuurmotor kan worden gebruikt in trekkers waarbij geen hydraulische besturing aanwezig is. Is de trekker al wel voorbereid op gps-besturing, dan kan de Z2-controller de hydraulische besturing bedienen. - Foto: Ag Leader

De SteadySteer-stuurmotor kan worden gebruikt in trekkers waarbij geen hydraulische besturing aanwezig is. Is de trekker al wel voorbereid op gps-besturing, dan kan de Z2-controller de hydraulische besturing bedienen. – Foto: Ag Leader

Geen voorbereiding nodig

De SteadySteer-stuurmotor kan worden gebruikt in trekkers waarbij geen hydraulische besturing aanwezig is. Het systeem is op het bestaande stuurwiel te klikken en vraagt niet om demontage van het stuurwiel. De Z2-stuurcontroller bedient de stuurmotor. Is de trekker al wel voorbereid op gps-besturing, dan kan de Z2-controller de hydraulische besturing bedienen.

Simpeler scherm

Ook het luxe InCommand 800-scherm is nu beschikbaar in een sobere G-uitvoering. Isobus, sectieschakeling, camera, teelregistratie, variabele afgifte en machineconfiguratie-opties zijn hierbij geblokkeerd. Stuurautomaat, hectareteller, inkleuren/loggen, perceelsgrenzen, kopakkers, perceelsherkenning en snelwisselfunctie voor AB-lijnen zijn wel beschikbaar en daarmee wordt het scherm aantrekkelijk voor de bedrijven die het systeem puur voor het recht rijden willen gebruiken.

Vanaf € 8.000

De vanafprijs van de complete set, dus stuurmotor, controllermodule en InCommand 800G scherm, is € 8.000. De functionaliteiten van de simpele schermuitvoering zijn overigens wel uit te breiden, mocht je later meer willen doen met het systeem.

Beheer
WP Admin