Doorgaan naar artikel

Aftellen

Groenten & Fruit

Foto: Canva

Ik ga aan het aftellen. Sowieso al vanwege mijn leeftijd, maar ook omdat dit mijn laatste jaar wordt als columnist van Groenten & Fruit.

Na een gebeurtenis, enkele maanden geleden, heb ik het vakblad verzocht (als compensatie) of ik eens een keer een editie de eindredacteur zou mogen zijn. Helaas heb ik nog niks terug vernomen. Ik denk dat ze me niet vertrouwen. Maar geloof me, jullie zouden smullen van die editie.

Als ik al mijn ideeën in die editie zou proppen, dan wordt het blad waarschijnlijk geleverd in pakketvorm

Ik heb al veel personen die ik dan geïnterviewd zou willen hebben. En helaas kunnen we het dan niet houden bij die paar bladzijdes die het nu zijn. Nee, als ik al mijn ideeën in die editie zou proppen, dan wordt het blad waarschijnlijk geleverd in pakketvorm. Ik zou politiek Den Haag op de korrel nemen en elk politiek correct antwoord in dikke vette letters drukken om zo duidelijk te maken wie het meest nietszeggend is. Ik zou jonge veelbelovende ondernemers directe vragen laten stellen aan oude rotten in het vak, die erop gericht zijn veranderingen teweeg te brengen.

Directeuren van grote bedrijven zoals Schiphol en de haven van Rotterdam vragen hoe zij de voedselvoorzieningen voor de toekomst zien. De deugddoenders met hun voedselbossen vragen naar onderbouwde cijfers om de stad te voeden. Een CO2-print laten berekenen voor het telen op water en zo heb ik nog veel meer items.

Een keer eindredacteur zijn

Het ministerie vragen welke doodsteken er uitgedeeld gaan worden in het 8e Nitraatrichtlijn. Natuurorganisaties verzoeken om 0-metingen in hun gebieden. Grondlaboratoriumscijfers naar voren laten brengen over klei-, zand-, veen- en natuurgebieden. Of dit gaat gebeuren, nee, dat denk ik niet. Meestal wordt alles wat ik bedenk met een vertraging van enkele maanden tot jaren doorgevoerd. Dus ja, jullie gaan deze items nog terugzien, maar niet onder mijn regie. Tenminste … Oké, ik weet het, jullie zouden dit graag meemaken; dat bij deze:

Beste vakblad Groenten & Fruit, mag ik dit jaar een keer eindredacteur zijn en zelf bepalen wat erin komt?

PS Dit vakblad moet dan ook als los nummer worden geleverd.

Bekijk meer

Delen

Jolanda Nooijen
Jolanda Nooijen

vollegrondsondernemer

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin