Adviesraad Asperges moet spin in web worden

16-12-2014 | Laatste update op 13-09 | |
Adviesraad Asperges moet spin in web worden

De op maandag 8 december 2014 opgerichte Landelijke Adviesraad Asperges wil een klankbord zijn voor de aspergesector en initiator van nieuwe impulsen voor de sector. De Adviesraad is een initiatief van Aceera, waarin nauw wordt samengewerkt met telers en plantenkwekers.

De Adviesraad richt zich op vaktechniek, kennisoverdracht én belangenbehartiging. De Adviesraad ziet als belangrijkste taken: het werken aan één landelijke agenda, het adviseren over studieclubwerk, workshops en veldexcursies, het meedenken, initiëren, en beoordelen van onderzoeksvoorstellen, het formuleren van aandachtspunten en het zijn van een klankbord voor de sector en het meewerken aan fondsenwerving voor onderzoek en projecten. Initiatiefnemer Aceera heeft met de Adviesraad de samenwerking gezocht met de belangenbehartigingsorganisaties ZLTO en LLTB (samen ‘Team Vollegrond’).

In de Landelijke Adviesraad Asperges zijn de volgende telers cq. plantenkwekers vertegenwoordigd: Wil van der Aa, Jaap Dings, Franc Goertz, Walter Gubbels, Adriaan van Meijl, Peter Neessen en Twan Wulms. Er is nog één positie vacant. Daarnaast zit altijd de belangenbehartiging aan tafel, onder voorzitterschap van Aceera.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur
Meer over


Beheer