Doorgaan naar artikel

‘Actieve inzet vollegrondstelers nodig bij LTO’

Dit is mijn laatste column voor Groenten & Fruit. Want per 1 september ben ik gestopt als LTO-vakgroepvoorzitter vollegrondsgroententeelt.

LTO werkt aan een doorontwikkeling van de organisatie. Een onderdeel hiervan is dat vrijwel alle functies, dus ook bestuursfuncties, opnieuw worden bekeken.

Werk als vakgroepvoorzitter gaf energie en voldoening

Ik heb eind vorig jaar besloten om hier niet op te solliciteren. Niet dat ik niet achter de stappen van LTO sta, integendeel zelfs. Het is vanwege een persoonlijke reden dat ik deze keus heb gemaakt: zo’n anderhalf jaar geleden heb ik mijn bedrijf op een laag pitje gezet. Ik denk dat het beter is om dan bij LTO een stapje terug te zetten. Ik stop ook met mijn andere bestuurswerk, en ga me oriënteren op een volgende stap voor mezelf.

De afgelopen zeven jaar als vakgroepvoorzitter hebben me erg veel energie en voldoening gegeven. Ik heb er ook veel aan gehad voor mijn persoonlijke ontwikkeling. De kennis en de contacten die ik opdeed, hebben me ook geholpen met mijn bedrijf. Hier ben ik alle mensen binnen en buiten LTO die ik heb mogen ontmoeten enorm dankbaar voor.

Oproep aan collega-telers

Ik kan collega-telers dan ook van harte aanbevelen om ook betrokken te zijn bij de vereniging. Nee, sterker nog: ik wil een beroep doen op jullie actieve inzet, want jullie zijn nodig. Het aantal groentetelers is beperkt, en ik heb aan den lijve ervaren dat eigen betrokkenheid dé bepalende factor is om – hoe klein een gewas ook is – volledig mee te profiteren van het enorme netwerk en kracht van LTO in de breedte. Dus bij deze: voel je aangesproken! Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het goed mogelijk is deze activiteit qua tijdsbesteding niet uit de klauwen te laten lopen.

‘Ik doe een beroep op jullie inzet, jullie zijn nodig’

In de persoon van Niels Zuurbier uit het Noord-Hollandse Heerhugowaard is een fantastische nieuwe voorzitter gekozen, waar ik veel vertrouwen in heb. Hij toonde de afgelopen jaren aan met zowel zijn bedrijf als voor de sector vooruit te willen, en heeft hierop een heel goede visie.

Tenslotte dank ik de lezers van mijn columns voor het lezen en de vele overwegend positieve reacties die ik heb mogen ontvangen.

Share this

Afbeelding
Jan Roefs

voorzitter LTO-vakgroep Vollegrond

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin