Doorgaan naar artikel

Achterom en vooruit

Foto: Canva

Foto: Canva

Vaak is het goed om eerst achterom te kijken voordat je weer vooruit kunt.

Afgelopen teeltjaar voor de aardbeien is er een om snel te vergeten. Al werd duidelijk dat de verschillen tussen de teeltbedrijven groot zijn.

Vooruitkijken en ondernemerschap betekent ook op tijd stoppen met de teelt en/of je bedrijf. Bij een wat groter aantal telers dan in andere jaren is deze spreekwoordelijke kogel door de kerk gegaan. Zij kijken dit jaar uit naar een andere invulling van hun bedrijf en leven. Niet meer continu die topprestatie hoeven leveren met alle randvoorwaarden waar je aan moet voldoen. Veelal ingegeven door stapels papierwerk. Daartegenover staat dat de sector toch gewoon weer uitbreidt met tenminste 25 hectare glasaardbeien.

Zowel voor mij als voor menig teler en ondernemer staat 2024 dan ook in het teken om nieuw personeel aan te nemen

Voor mijn team bestaat het vooruitkijken naar het aanstaande pensioen van een icoon in de sector. Onze collega Ad van Laarhoven stopt na de zomer. Dat zal voor de telers, de sector en mijn collega’s een hele gewenning worden. Zowel voor mij als voor menig teler en ondernemer staat 2024 dan ook in het teken om nieuw personeel aan te nemen. Mensen een kans geven om zich te ontplooien in de mooie zachtfruitsector.

Landelijke Aardbeiendag

Vooruitkijken is ook tradities in ere houden. Een daarvan is de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst voor de Nederlandse aardbeiensector op de Landelijke Aardbeiendag en voor de internationale zachtfruitwereld op de ISFC op respectievelijk 10 en 11 januari 2024 in Den Bosch.

Ik wens u allen een goede start van vermoedelijk weer een uitdagend teeltjaar en hopelijk tot ziens in Den Bosch.

Bekijk meer

Delen

Image
Klaas Walraven

senior adviseur en manager Team Aardbeien bij Delphy

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin