Accountant wil meer inzicht tuinbouwrisico’s Brabant

17-11-2015 | Laatste update op 15-09 | |
Accountant wil meer inzicht tuinbouwrisico's Brabant
Accountant wil meer inzicht tuinbouwrisico's Brabant

De provincie Noord-Brabant moet scherper toezien en communiceren over de risico’s op belangrijke projecten als de tuinbouwontwikkelingsmaatschappij TOM en het bedrijf voor Ruimte voor Ruimte.

Dat blijkt uit een tussentijdse controle van accountant Ernst & Young. De accountant wil dat bij de tussentijdse controle gecontroleerde jaarrekeningen liggen van deze ontwikkelingsbedrijven waarin de provincie een rol speelt. Met name in de tuinbouwontwikkelingsmaatschappij heeft Noord-Brabant als enige aandeelhouder een grote rol.

Ernst & Young wil zo vroeg mogelijk in gesprek met accountants van deze ontwikkelingsbedrijven om de risico’s en waarderingen zo goed mogelijk in te schatten.

Ook van de garantstellingen verwacht de accountant een risicoanalyse van de contractuele afspraken en financiële risico’s voor de provincie. Met name de mogelijke claims vanuit de garantstellingen richting TOM en de gemeente Deurne ten aanzien van de glastuinbouwprojecten noemt Ernst & Young. De provincie heeft daarvoor wel voorzieningen getroffen van meer dan 20 miljoen euro.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer